01 juli Boekpresentatie 'De top kijkt om'

Let op: deze agenda-item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

 • Datum
 • Tijd -
 • Locatie Nieuwspoort, Den Haag

Op maandag 1 juli wordt het tweede boek in de serie De top kijkt om gepresenteerd tijdens een lunchsessie in Nieuwspoort. Uit de gesprekken met voormalig bewindspersonen en oud-topambtenaren zijn tal van lessen te trekken voor de nieuwe generatie (top-)ambtenaren en bestuurders. 

Tijdens de boekpresentatie worden rode draden uit de interviews gepresenteerd door Erik-Jan van Dorp, docent Bestuurskunde aan de Universiteit Utrecht. Jet Bussemaker, Erry Stoové en Bernard ter Haar delen hun ervaringen als deelnemer aan De top kijkt om. En er wordt live een podcast opgenomen waarin betrokken wetenschappers terugblikken op de interviewreeks aan de hand van thema’s en fragmenten. Presentatie is in handen van Guido Rijnja, senior adviseur communicatiebeleid bij de Rijksvoorlichtingsdienst. Alle aanwezigen ontvangen een exemplaar van het nieuwe boek.

Over De top kijkt om

Voor dit bijzondere project, geïnspireerd op Ministers reflect uit het Verenigd Koninkrijk, worden oud-bewindspersonen en voormalig topambtenaren door wetenschappers bevraagd over hun ervaringen. Vooral over zaken die je doorgaans niet terugleest in de departementale archieven. Hun herinneringen zijn bedoeld om vast te leggen, te delen en te benutten. Aan de laatste editie werkten o.a. Jet Bussemaker, Hedy d’Ancona, Roger van Boxtel, Wouter Bos en Ronald Plasterk mee.  

Programma

Het is mogelijk om je voor de boekpresentatie en/of de live podcastopname aan te melden als twee separate onderdelen.

 • 12.00u                Inlooplunch
 • 12.30u                Opening
 • 12.35u                Presentatie rode draden
 • 12.45u                Boekpresentatie
 • 12.55u                College tour
 • 13.30u                Pauze
 • 14.00u                Live podcastopname
 • 15.00u                Napraten met een drankje

Aanmelden

Meld je nu aan via het registratieformulier.