Terugblik Staatpraat over gegevensuitwisseling

Wat zijn de sleutels tot succes om een doorbraak te forceren op het gebied van gegevensuitwisseling? Die vraag stond centraal tijdens Staatpraat op woensdag 8 november in Nieuwspoort. De reflecties tijdens de avond worden meegenomen in de voorbereiding van de Staat van de Uitvoering 2024.

Burgers en ondernemers die hun gegevens steeds opnieuw moeten aanleveren. Regelingen die te weinig worden gebruikt. IT-systemen die niet met elkaar communiceren en vaak verouderd zijn. En een te veilige interpretatie van privacywetgeving (AVG). Publieke dienstverleners proberen dergelijke problemen vooral zelf op te lossen, maar om echt een stap verder te komen is collectieve actie nodig. 

Tijdens de Staatpraat in Nieuwspoort stond de vraag centraal wat de sleutels tot succes zijn om een doorbraak te forceren op het gebied van gegevensuitwisseling. Geïnspireerd door drie succesvolle praktijkvoorbeelden dachten zo’n 130 deelnemers mee over deze vraag.

Benieuwd naar de terugblik? 

Lees er meer over op de website van Staat van de Uitvoering. Op deze pagina vind je meer informatie over Staat van de Uitvoering.