Paneldisussie Institute for Government over ‘De top kijkt om’

Caspar van den Berg, hoogleraar bestuurskunde en interviewer voor ‘De top kijkt om’, neemt 1 november deel aan een paneldiscussie van de Britse denktank Institute for Government. In de paneldiscussie staat het project ‘Ministers Reflect’, dat een inspiratiebron is voor ‘De top kijkt om’, centraal. Van den Berg zal vertellen over de Nederlandse versie van dit format.  

De top kijkt om

Het initiatief Ministers Reflect van het Britse Institute for Government dient als inspiratiebron voor ‘De top kijkt om’. In de Nederlandse variant kijken oud-bewindspersonen en -topambtenaren in gefilmde interviews terug op onder andere hun manier van besturen, de druk van de media en de kwaliteit van de ambtelijke dienst. Hoe gingen ze om met hun overvolle agenda? Hebben ze adviezen? Wat moeten hun opvolgers doen en laten om zo effectief mogelijk te zijn? Elk jaar verschijnen nieuwe interviews.

Paneldiscussie Institute for Government

De paneldiscussie is onderdeel van een conferentie die de Institute for Government organiseert rondom het leren van voormalige ministers, topambtenaren en staatssecretarissen. Tijdens de paneldiscussie discussieert Caspar van den Berg samen met anderen over de rol van ministers wereldwijd. Hoe verschillen die van elkaar? En wat zijn juist de overeenkomsten? Ook het project Ministers Reflect, dat inmiddels in meerdere landen loopt, wordt uitvoerig besproken.

Naast Caspar van den Berg nemen de volgende mensen deel aan de paneldiscussie:

  • Dr. Hans Gutbord, hoofddocent Publiek Beleid aan de universiteit in Georgia (Amerika)
  • Akash Paun, programmadirecteur Institute for Government
  • Dr. Catherine Haddon, programmadirecteur Institute for Government
  • Tim Durrant, programmadirecteur Institute for Government

Paneldiscussie online volgen?

Dat kan! De paneldiscussie vindt plaats op 1 november van 15.15 uur tot 16.15 uur (Nederlandse tijd). Meld je aan via de website van Institue for Government.