Verkiezingen Overheidsawards geopend

Op 19 november 2024 vinden de uitreikingen van de Overheidsawards plaats. Wie verdient volgens jou de titel voor 'Beste Overheidsmanager van het Jaar?' En welke overheidsorganisatie moet er vandoor met de prijs voor 'Beste Overheidsorganisatie van het Jaar'? Nomineren kan tot 21 juni via de website van Overheidsawards.

De verkiezingen hebben het doel om transparantie en kennisdeling binnen het openbaar bestuur te bevorderen door het werk van goede overheidsmanagers en organisaties uit te lichten en te belonen.

Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar

De jury voor de Verkiezing Overheidsmanager van het Jaar, onder leiding van Jetta Klijnsma (Commissaris van de Koning in Drenthe), zoekt naar een manager binnen het thema ‘Inspiratie en Impact’. De overheidsmanager van het jaar 2024 weet alle ballen in de lucht houden. Hij of zij staat in verbinding met de samenleving en laat zich hierdoor inspireren. Tegelijkertijd weet de manager met zijn of haar visie de organisatie en medewerkers te inspireren. De manager maakt impact, door het verschil te durven maken. Hij of zij staat pal achter gemaakte keuzes en voor zijn of haar medewerkers. Dit alles met een grote dosis enthousiasme!

Verkiezing Overheidsorganisatie van het Jaar

In deze roerige tijden zijn krachtige overheidsorganisaties nodig om goed in te spelen op complexe maatschappelijke uitdagingen en om de unieke behoeften van alle burgers adequaat te voorzien. Een goede organisatie maakt dagelijks het verschil. Dit doet ze door middel van haar missiegedrevenheid, haar leervermogen en haar maatschappelijke betrokkenheid. Daarnaast heeft de organisatie een uniek profiel nodig. Maatschappelijk effectieve en relevante organisaties bestaan in de meest uiteenlopende vormen, bijvoorbeeld als provincies, waterschappen, gemeenten, agentschappen, ministeries of bestuursorganen.  Ze doen zich voor in duidelijke profielen, krachtige interne organisatie en duidelijke maatschappelijke resultaten. Bij de Verkiezing Beste Overheidsorganisatie van het Jaar 2024 is de jury, onder leiding van juryvoorzitter Jan van Zanen (Burgemeester Den Haag), op zoek naar organisaties die dagelijks het verschil maken. 

Over de verkiezing

Met de verkiezing Beste Overheidsinnovatie van het Jaar heeft de Vereniging voor OverheidsManagement (VOM) als doel om goede overheidsinnovaties een podium te bieden en in het zonnetje te zetten, kennis uit te wisselen en ter inspiratie te dienen voor overheidsinnovaties, overheidsorganisaties en overheidsmedewerkers.

Op deze pagina lees je meer over de Overheidsawards.