Terugblik Staatsprint: Samenwerking sleutel voor digitale overheid

Op woensdag 13 maart kwamen mensen van binnen én buiten de overheid bijeen in Nieuwspoort. Daar gingen ze in teams aan de slag voor de Staatsprint Digitale overheid voor betere dienstverlening. Dat leverde interessante inzichten, creatieve oplossingen en mooie ontmoetingen op. En misschien is de belangrijkste les wel dat samenwerking echt loont…

Staatsprint

Tijdens de Staatsprint gingen gingen negen teams aan de slag met een challenge. Per challenge hebben drie teams nagedacht over elk thema: moderniseren van de gemeentelijke IT, slimme samenwerking markt en overheid en tekort aan IT-personeel. De hele dag hebben de teams enorm hard gewerkt om ideeën te genereren op het thema van hun keuze. Aan de hand van verschillende stappen en oefeningen, werkte ze ernaartoe om hun beste idee uit te werken voor de pitch van twee minuten. 

Benieuwd naar de opbrengst van de dag? Op de website van de Staat van de Uitvoering is een uitgebreid verslag van de dag verschenen.