Erry Stoové in ‘De top kijkt om’: “Meevoelen, meedenken en toch standvastig blijven”

Erry Stoové was tot 2012 bestuursvoorzitter van de Sociale Verzekeringsbank. “De parel aan de kroon van de sociale zekerheid”, zoals hij het zelf noemt in gesprek met wetenschappers Zeger van der Wal en Sandra van Thiel voor ‘De top kijkt om’. Hoewel hij in het beleid begon, was hij bovenal uitvoeringsbaas. Hij stond voor de burger en diens rechten. Zijn ervaring binnen het beleid hielp hem dikwijls de juiste snaren te raken. “Je weet hoe het gaat op zo’n departement, je kunt meevoelen. Dan probeer je natuurlijk ook mee te denken en toch standvastig te blijven.”

Het volledige gesprek met Erry Stoové is vanaf vandaag beschikbaar als podcast en beluister je hier. Er zijn ook diverse videofragmenten en een artikel verschenen. Die vind je hier

De top kijkt om 

Voor De top kijkt om worden oud-ministers en oud-topambtenaren bevraagd over hun ervaringen. Erry Stoové is de eerste geïnterviewde in een reeks nieuwe interviews. In de loop van dit voorjaar worden gesprekken gepubliceerd met onder anderen oud-ministers Jet Bussemaker, Johan Remkes en Ronald Plasterk. 

De top kijkt om is een initiatief van het programma Kennis van de overheid (ministerie van BZK). Het project heeft vorm gekregen in nauwe samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen, de Universiteit Utrecht en het Centrum voor Parlementaire Geschiedenis van de Radboud Universiteit.