EIPA-conferentie over internationaal onderzoek naar prestaties publieke sector

Het European Institute of Public Administration (EIPA) voert in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een meerjarig onderzoeksprogramma uit naar de prestaties van de publieke sector in 35 landen. Nieuwsgierig naar de resultaten? In de online EIPA-conferentie op donderdag 2 en vrijdag 3 februari 2023 worden de eerste onderzoeksresultaten gepresenteerd. 

Via deze link kun je je aanmelden voor de online EIPA-conferentie.

European Institute of Public Administration

Het European Institute of Public Administration (EIPA) voert tussen 2022 en 2025 een internationaal onderzoek uit naar de prestaties van publieke sectoren. In dit onderzoeksprogramma worden de effectiviteit en efficiency van diverse beleidsdomeinen doorgelicht en zo ook de tevredenheid en het vertrouwen van burgers. 

Het internationale benchmark onderzoek richt zich op alle 27 lidstaten van de Europese Unie, Verenigd Koninkrijk, Zwitserland, Noorwegen en IJsland en daarnaast de VS, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Het onderzoek is een samenwerking tussen EIPA, het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK) en een aantal Nederlandse en buitenlandse onderzoeksinstellingen.

EIPA-conferentie

Tijdens de online conferentie op 2 en 3 februari 2023 kun je als eerste kennisnemen van de onderzoeksresultaten over de volgende beleidsdomeinen:

  • Openbaar Bestuur
  • Bouwen en Wonen/Volkshuisvesting
  • Veiligheid en Justitie
  • Onderwijs

Ook zullen good practices, speciale thema’s en trends in de vier domeinen worden gepresenteerd door diverse experts. Het programma voorziet ook in een paneldebat voor elk beleidsterrein.

Aanmelden

Wil je ervaren wat we in Nederland binnen deze beleidsdomeinen kunnen leren van andere landen? Meld je dan via deze link aan voor deze online conferentie. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Je kunt je aanmelden voor het gehele tweedaagse programma of alleen voor een specifiek onderdeel.

Deel deze aankondiging vooral ook met collega’s en andere geïnteresseerden!