Eerste exemplaar van het boek De top kijkt om overhandigd

Op donderdag 7 juli 2022 werd het eerste exemplaar van het boek De top kijkt om overhandigd aan minister Hanke Bruins Slot (BZK). In het project De top kijkt om worden oud-ministers en oud-topambtenaren bevraagd over hun ervaringen.

Presentatie van het eerste exemplaar van het boek De top kijkt om.
Beeld: ©Algemene Bestuursdienst

In het boek staan openhartige antwoorden op vragen zoals: Wat was de truc van oud-minister Annemarie Jorritsma om de juiste Kamervragen te beantwoorden? Waarom trad Fred Teeven af terwijl dat niet hoefde? Waarom maakte Roel Bekker als Secretaris-Generaal van VWS een grote blunder met soepkippen? Verder delen de oud-ministers en oud-topambtenaren hun ervaringen en worden de tien ‘regels’ voor (over)leven aan de top besproken.

Minister Bruins Slot beloofde het boek mee te nemen naar de ministerraad en het daar aan te prijzen, ‘want het is een heel lezenswaardig boek en ook mijn collega’s kunnen ervan leren.’ Op de pagina De top kijkt om vind u meer informatie over het project.

Bovenstaande informatie komt uit een eerder gepubliceerd nieuwsbericht dat geheel te lezen is op de website van de Algemene Bestuursdienst.