27 november Masterclass 'De top kijkt om'

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Amsterdam

Op woensdag 27 november organiseren we een masterclass 'De top kijkt om'. Voor 'De top kijkt om' spreken bestuurskundigen met voormalig bewindspersonen en topambtenaren over hun ervaringen. Deze gesprekken zijn gebundeld in een boek. Aanvullend is een masterclass ontwikkeld waarin lessen uit het verleden worden gekoppeld aan de actualiteit. Met afwisselend theorie, research evidence en interviewfragmenten, en veel ruimte voor reflectie. 

Actuele thema's op het gebied van publiek leiderschap en ambtelijk vakmanschap passeren de revue:

  • Wat zijn dé survivaltips om te overleven aan de top? 
  • Hoe laveer je tussen politiek, beleid en uitvoering?
  • Hoe ga je als bestuurder om met de ambtelijke mores, en als ambtenaar met politieke logica?
  • Wat kunnen huidige en toekomstige politici en topambtenaren leren van hun voorgangers?

Hoogleraren Zeger van der Wal en Caspar van den Berg van Universiteit Leiden nemen je mee langs de rode draden uit de interviews en de inzichten en lessen voor de wereld van vandaag en morgen in deze boeiende masterclass.

Heb jij (of je collega) interesse om deel te nemen? Laat het ons weten via detopkijktom@ictu.nl en vermeld welke datum je voorkeur heeft. De masterclass vindt plaats op woensdag 6 november en woensdag 27 november. Meer informatie over 'De top kijkt om' vind je op www.detopkijktom.nl.