23 november IBDS-dag

Let op: deze agenda-item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Prodentfabriek, Amersfoort

“Breng gegevensuitwisseling tussen publieke dienstverleners nu echt op gang,” zo luidt de vijfde oproep in de Staat van de Uitvoering. Het raakt direct aan de ambities van de De Interbestuurlijke Datastrategie (IBDS). Op 23 november 2023 is er een IBDS-dag met sessies en workshops over actuele onderwerpen op het gebied van databeleid.

Over de IBDS

De IBDS vertegenwoordigt de volgende stap in het databeleid van de overheid. Het streeft naar verantwoorde inzet van data voor maatschappelijke opgaven en zet daarmee een ambitieuze stip op de horizon. Het meerjarige programma is opgezet om de kansen van verantwoord datagebruik te onderzoeken en om de knelpunten aan te pakken. Met aandacht voor wat technisch kan, juridisch mag en maatschappelijk en ethisch wenselijk is.

Meer informatie en aanmelden

Het programma voor de IBDS-dag is nog in ontwikkeling. Blijf op de hoogte via de website RealisatieIBDS.nl en noteer de datum vast in de agenda. Een indruk krijgen? Vorig jaar was er ook een IBDS-dag. Bekijk hier de terugblik.