03 oktober Workshop EIPA: dee principes van collaboratief bestuur

Activiteitendata

  • Datum
  • Tijd -
  • Locatie Maastricht

Het European Institute of Public Administration (EIPA) voert in samenwerking met het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een meerjarig onderzoeksprogramma uit naar de prestaties van de publieke sector in 35 landen. Op 3 oktober is er een workshop over collaboratief bestuur: valkuilen vermijden en beloften waarmaken.

Over de workshop

Deze workshop gaat in op de principes van collaboratief bestuur en hoe dit kan worden gebruikt voor innovatie in de publieke sector. Door praktijkvoorbeelden en gemeenschappelijke uitdagingen te onderzoeken, leer je  strategieën om valkuilen zoals machtsonevenwichtigheden en terugtrekking van belanghebbenden te vermijden.

De workshop biedt praktische tips voor het bevorderen van sterke samenwerkingen tussen de publieke, private en non-profitsector, waardoor inclusieve besluitvormingsprocessen en duurzame resultaten worden gegarandeerd.

De workshop heeft tot doel de principes van collaboratief bestuur te verkennen, gemeenschappelijke valkuilen te identificeren en praktische begeleiding te bieden over hoe het volledige potentieel ervan voor innovatie in de publieke sector kan worden gerealiseerd.

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op de website van EIPA.