03 april Staatpraat Toekomstverkenning Publieke Dienstverlening 2035

Let op: deze agenda-item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

 • Datum
 • Tijd -
 • Locatie Nieuwspoort

Op woensdag 3 april organiseert de Staat van de Uitvoering een Staatpraat in Nieuwspoort over de Toekomstverkenning Publieke Dienstverlening 2035. We gaan dan graag met je in gesprek over de trends die van invloed zijn op de toekomst van de publieke dienstverlening.

Tijdens de Staatpraat op 3 april praten we je bij over uiteenlopende trends en welke impact die hebben op mensen, middelen en technologie. We maken ruimte voor interactie met het publiek: Herken je de trends? Leven ze ook in jouw organisatie en op welke manier wordt er al over nagedacht?

Over de Toekomstverkenning

Een belangrijke conclusie in de Staat van de Uitvoering 2022 is dat beleid onvoldoende aansluit op de uitvoering en de samenleving. Vooral omdat politieke en beleidsmatige beslissingen gericht zijn op de korte termijn en op incidenten.

Het kabinet heeft de Staat van de Uitvoering verzocht een toekomstverkenning uit te voeren. Samen met De Ruijter Strategie werken we aan een gedragen en breed begrepen scenarioverkenning. Welke langetermijnontwikkelingen zien we rondom de publieke dienstverlening?

Het doel van de verkenning is te komen tot een gedeeld beeld van de toekomst tussen politiek, beleid en uitvoerders. Een onversneden verhaal dat een rol kan spelen in de discussie over de mix van mensen, middelen en technologie voor het uitvoeren van de publieke dienstverlening.

Programma

 • Inloop vanaf 16.30 uur met een drankje
 • Welkom, achtergrond en doel van de middag, door Ric de Rooij en Tom Jessen
 • Korte inleiding scenariodenken en toelichting proces, door Paul de Ruijter (De Ruijter Strategie)
 • Deel I: trends en onzekerheden richting 2035 rondom ‘Mensen’
 • Deel 2: trends en onzekerheden richting 2035 rondom ‘Middelen’
 • Pauze
 • Deel 3: trends en onzekerheden richting 2035 rondom ‘Technologie’
 • Samenvatting en hoe verder, door Ric de Rooij en Tom Jessen
 • Afronding, final thoughts en napraten met een drankje en eenvoudig buffet

Meer informatie en mogelijkheid tot aanmelden vind je op de website van Staat van de Uitvoering.