21 november Congres: ‘Samen leren in een veranderende wereld’

Let op: deze agenda-item heeft al plaatsgevonden

Activiteitendata

 • Datum
 • Tijd -
 • Locatie De Eenhoorn, Amersfoort

Wat kunnen we leren van de bedrijfsvoeringsbenchmark die het ICTU-programma Vensters voor Bedrijfsvoering en de Rijksbrede Benchmark (RBB) Groep samen jaarlijks doen? Op 21 november organiseren beide partijen samen een congres waarin deze vraag centraal staat. 

Graag nodigt Venster je uit voor een congres op 21 november waarin ‘samen leren in een veranderende wereld’ centraal staat. Het doel van de bijeenkomst is dat we aan de hand van de bedrijfsvoeringsbenchmark sectoroverstijgend leren door vergelijken.

De RBB Groep en Venster voor Bedrijfsvoering organiseren een middag vol leren van elkaar, inspiratie en netwerken onderling met gemeenten, waterschappen en uitvoeringsorganisaties.

Programma

 • 12.30 uur: inloop en lunch
 • 13.30 uur: opening
 • 13.35 uur: overkoepelende presentatie Benchmark over de sectoren, trends en opvallende zaken
 • 14.30: pauze
 • 14.45: start deelsessie ronde 1
  Tijdens deze deelsessies duiken we samen met diverse sprekers in een tweetal thema’s. We gaan met elkaar in gesprek en delen voorbeelden uit de praktijk. De deelsessies zijn opgedeeld in twee rondes. Dat betekent dat je beide thema’s kunt volgen.
  • Klantsignalen herkennen en dienstverlening verbeteren 
   Het monitoren van klantsignalen is essentieel voor een goede dienstverlening. Tijdens deze deelsessie gaan we in gesprek over hoe je klantsignalen herkent en hoe je daar vervolgens als organisatie mee om kunt gaan. Met als sprekers:
   • Margret Vincent (Gemeente Ede)
   • Evelien Klomps (Gemeente Rotterdam)
   • Brigitte van Buggenum (UWV)
  • Het zijn en worden van een aantrekkelijk werkgever
   Veel organisaties ervaren de gevolgen van de krappe arbeidsmarkt. Het is continu schipperen en schakelen, waardoor de aantrekkelijkheid van het werk in het geding komt. Tijdens deze deelsessie praten we over het zijn en worden van een aantrekkelijk werkgever en wat daarvoor nodig is. Met als sprekers:
   • Nathalie van Doesum (Gemeente Utrecht)
   • Bart de Zwart (A & O Fonds Waterschappen)
   • Barto Piersma (RVO)
 • 15.30 uur: pauze
 • 15.45 uur: start deelsessie ronde 2
 • 16.30 uur: borrel
 • 17.00 uur: einde

Voor wie?

Het congres is bedoeld voor collega’s vanuit publieke dienstverleners, gemeenten en waterschappen. Met functies als gemeentesecretaris, directeur bedrijfsvoering, afdelingshoofd in de bedrijfsvoering, manager of teamleider (eindverantwoordelijken).

Aanmelden

Aanmelden is mogelijk op de website van de RBB Groep